Eén plus één is twee….…..toch?

Eén van de eerste sommetjes die je vroeger als kind op school leerde is dat één plus één twee is. Een sommetje dat later in je leven nog op vele fronten terug keert. Twijfelde je als kind al sowieso nooit aan wat de juf of meester zei, bij dit sommetje heeft nog niemand ooit een vraagteken gezet.

Nu vraag je je misschien af waarom ik dan koos voor de twijfelachtige titel van deze column hierboven. Want als nooit iemand twijfels heeft bij dit gegeven, waarom ik dan wel? Wat nu als ik je vertel dat in sommige gevallen één plus één als uitkomst het getal drie geeft? Of nog veel meer dan drie? Raak je dan in verwarring? Maak ik je nieuwsgierig en wil je weten hoe het zit? Als dat laatste het geval is dan leg ik het je graag uit. Want nieuwsgierigheid is nou precies de basis van deze optelsom met die vreemde uitkomst.

Optelsom

Een voorbeeld, je kent ze vast. Die jaloersmakende stelletjes, die elkaar alleen maar versterken. Ze leven met elkaar mee, motiveren elkaar en stimuleren elkaar. Hierdoor zorgt de één ervoor dat de ander veel meer kan, durft, en doet dan eerst het geval was. Het zijn relaties waarbij de twee mensen elkaar uitdagen om meer te doen dan het gewone. Waarbij door de visualisatie van de één, de ander ineens een opwaardering krijgt en voelt over zichzelf. Hierdoor zijn zij tot machtig mooie dingen in staat. Termen als “als jij er niet was geweest, had ik dit nooit gekund” vallen dan tussen deze twee personen.  Maar de werkelijke waarheid is dat die persoon het altijd al kon, maar dat alleen zelf nog niet wist. Het ook helemaal zelf doet, alleen had hij of zij er even een andere optelsom voor nodig dan die zelf had bedacht. De kracht zat al jaren in hem of haar, maar moest even worden aangewakkerd door een heldere kijk. Door een wegstrepen van onwaarheden, en door een vermenigvuldiging van de door hem zelf weggecijferde basiswaarden.

Een beetje hulp

Wat nou, als jij door coaching één op één een heel dikke tien of meer kunt worden? Wat nou als jij door coaching veel meer uit jezelf kunt halen? Hoe zou dat zijn? Dat je ineens kunt zien dat je meer waard bent. Dat je ineens kunt voelen wat dat met je doet. Dat dat je zo tot actie aanzet dat je in beweging komt, en dat je dingen doet die je zelf niet voor mogelijk hield. Wat als jij er achter komt dat het wel degelijk allemaal mogelijk is voor jou, je had er alleen een paar coaching gesprekken voor nodig om alles uit jezelf te halen wat er in wezen al heel lang in zat. Maar je hebt het alleen zelf nooit zo gezien, nooit zo gevoeld, of ervaren omdat je je eigen beeld erbij had bedacht. Dan is het nu tijd voor actie!

Nieuwsgierig?

Ik zei al dat nieuwsgierigheid de basis is van deze opwaardering, want zo noem ik het voor het gemak maar even. De potentie die een coach in elk mens ziet, en naar boven weet te halen, wekt in veel gevallen nieuwsgierigheid op, want: waarom ziet die coach in jou de grootste waarde, en zie je die zelf allang niet meer?  Zou die enthousiaste coach misschien ook wel eens gelijk kunnen hebben?  Waarom weet die coach jou zo diep te raken dat je twijfelt aan de gedachten die je zelf al jaren lang vast hebt gezet. Geloof je er echt in? Gedachten als “dat kan ik niet”, of “ik ben niets waard” worden door een coach grondig bekeken. Ze worden gedeeld, vermenigvuldigd en opgeteld, totdat de werkelijke waarde van al deze sommen helder wordt.  Met veroordelingen van anderen én van jezelf wordt zeer grondig afgerekend. Per saldo komen daar dan ongelofelijk mooie uitkomsten uit. Dan zal jij kunnen inzien dat de uitkomst van jouw optelsom, grotere waarde heeft dan jij al jaren lang aanneemt.

Uitdaging

Ik daag je dan ook bij deze uit samen met mij eens te gaan kijken hoe de waarden die jij aan jezelf toekent zich verhouden tot de werkelijkheid. Welke uitkomst gaan wij samen krijgen na een grondig wegstrepen, optellen en aftrekken van waarden, gedachten en overtuigingen die jij in de loop van de jaren toedichtte aan jezelf. Ik verzeker je dat de einduitkomst een grote verrassing gaat worden. Als je nieuwsgierig geworden bent, neem dan snel contact met me op. Samen gaan we dan de balans opmaken en komen we tot de nieuwe jij! En reken maar dat je jezelf gaat verbazen. Wacht niet langer, zet vandaag nog de stap op weg naar een verbazingwekkende uitkomst die alleen maar groeit en groeit. Want, alles wat je aandacht geeft groeit, dus als jij aandachtig kunt kijken naar de nieuwe jij, zal de waarde van die vernieuwing steeds groter en krachtiger worden. Wacht niet langer, start vandaag!

 

Ben jij benieuwd of ik je kan helpen tijdens de mooie reis in jezelf op de weg omhoog naar jouw gelukkiger leven? Neem dan contact met mij op!

Bank
NL46 RABO 0353 0411 06
tnv J.M. van der Kolk

Kvk:
71580298

BTW:
NL002034524B47

Email:
jolanda@dewegomhoogcoaching.nl

Telefoon:
+31 6 20 26 96 82

Adres:
Filipijnen 95
3524 JJ UTRECHT - lunetten

Foto: Bert Bosch  |  Web: mediaflow.nl  |  Design: Floris Heitkamp   | © 2018 De Weg Omhoog Coaching  |  Privacyverklaring